Etiketlenen üyelerin listesi

Bu bölümdeki yemek tarifleri erkek milletine dönüktür arkadaşlar ... Bayan arkadaşlarımız diğer konularda tuhaf tuhaf yenmeyen yemek tarifleri verebilirler , yapabilirler ... Lütfen müdehale etmeyiniz yani :) İlk yemeğimiz "Güveçte Hindi Boynu" (2 kişiliktir ) Adı korkutmasın beyler ... Çok kolay ve lezzetli ... Güvecin ne oldugunu bilmeyeniniz yoktur sanıırm , topraktan yapılmış tencere olarak özetleyebiliriz .. Haliyle tarifte bir adet güveçe ihtiyacımız var .. Sonra gidiyorsunuz

Bu konu 15161 kez görüntülendi 90 yorum aldı ...
Kaçak'ın Mutfağı ... 15161 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kaçak'ın Mutfağı ...

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 15161 kez incelendi.

Sayfa 1/6 123456 Son
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Kaçak'ın Mutfağı ...

  1. #1
    Kaçak

    Bu bölümdeki yemek tarifleri erkek milletine dönüktür arkadaşlar ...
    Bayan arkadaşlarımız diğer konularda tuhaf tuhaf yenmeyen yemek tarifleri verebilirler , yapabilirler ...
    Lütfen müdehale etmeyiniz yani

    İlk yemeğimiz "Güveçte Hindi Boynu" (2 kişiliktir )
    Adı korkutmasın beyler ...
    Çok kolay ve lezzetli ...
    Güvecin ne oldugunu bilmeyeniniz yoktur sanıırm , topraktan yapılmış tencere olarak özetleyebiliriz ..
    Haliyle tarifte bir adet güveçe ihtiyacımız var ..
    Sonra gidiyorsunuz bir markete aşagıdaki listeyi alıyorsunuz...
    -1/2 kg hindi boynu (marketlerde mevcut , iyisi kötüsü yoktur ilk buldugunuzu alınız )
    - 3 adet orta boy patates
    -2 adet orta boy sogan ...
    -10-12 diş (adet) küçügünden sarımsak veya 6-7 diş büyügünden
    -en küçük boy domateslerden 4-5 adet
    -2 adet sivri biber
    Evet geldik pişirme faslına biraz baharata ihtiyacımız var oda muhtemelen evde bulunan şeyler ...
    Önce patates ve soganı soyuyoruz ...
    Kabugu kalın soyulabilir en kötü ihtimalle birer tane daha ilave ederiz ( o kadar kalın soyanlara şahit oldumda )
    Sonra sogan ve patatesi yarım kibrit kutusu büyüklüğünde dogruyoruz ( bu kibrit kutusu her yerde karşımıza çıkabilir )
    Kibar sevenler biraz daha ufaltabilir ama çokda kucuk olmamasında fayda var ( tamamen hissi , ne faydası var bende bilmiyorum )
    sonra Güvecimizin içine dileyen tereyagı , dileyen zentinyagı , dileyen envai çeşit yagdan koyarız ..
    Ne kadar koyarız şöyle güveci evirip çevirdigimizde heryerini ıslayacak kadar ...
    Haliyle güveci evirip çeviriyoruz ve içi oldugu gibi yaglanıyor ...
    Sonra en altta patatesler , üzerine soganlar onun üzerine hindi boyunları , onun üzerine domates ve biberleri yerleştirdik ...
    Tabi domatesleri ( ceviz büyüklügünde olanlar varya fındık boy onları ikiye böldük , biberleride üçe dörte kestik ) unutmuyoruz ...
    sonra bir kapta bir kaşık salça , keyfiniz miktarınca pul biber , çay kaşıgı ucuyla karabiber , çay kaşıgı dolusu kekik , ve tuz ( ben tuzot denen bir toz var onu tercih ederim )
    sonra bu karşımın üzerine bir tam bir bölü iki ( tam bir bardak birde yarım bardak yani ) çay bardagı su ilave ediyoruz ..
    Karşımı salça iyice dagılana kadar karıştırıp güvecin içine akıtıyoruz ...
    sonra kapagını kapatıp en küçük ocagın en en kısıgına alıp birbucuk saat civarı pişmesini bekliyoruz ...
    tabi sarımsakları unutmadık degilmi onalrıda bir ara serpiştirin ...
    Açıp bakmaya filan gerek yok ..
    oldumu olmadımı kıvarnamya gerek yok ...
    Saat tutup birbucuk saat sonra genede nolur nolmaz modunda çatala etti taciz ediyoruz ...
    Eger fıyk diye hemencecik ete giriyorsa çatalımız nefis olmuştur ...
    yok hala girmiyorsa eger , pizza siparişi verebilirsiniz ...
    Suyunu çok koyarsanız fokur fokur kaynayıp ocagın cevresini rezil edebilirsiniz ..
    Altını çok açarsanız dibine tutdurabilirsiniz ...
    Sonracıgıma sıcagı sıcagına turşu ve yogurt eşliginde servis yapıp yiyebilirsiniz ...
    bu yemek kuçuk erkek çoçuklarında erkeksi duyguların gelişmesinde etkilidir ...
    Erol taş misali ( onalr bilmez ama ) yemek yeme edebi verir erkek çoçuklarına ...
    Afiyet olsun beyler ....
    Korkmayın deneyin memnun kalacaksınız ...
    Sonra havanızı basacaksınız

  2. #2
    efruz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    15-08-2009
    Yer
    İstanbuL
    Mesajlar
    5.175
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @efruz
    İllaki Hindi Boynumu olacak.

    İlginç bir tarif.Neyse siz erkeklerin tarifleri karışmayalım.Size tavsiye Acil Servisin numarası Telefonun hafızasında olsun

  3. #3
    Kaçak
    İlla hindi boynu degil elbette ...
    Kemirmesi eglenceli bu bir ..
    Kırmızı et tadında bu iki ...
    Direk kırmızı etle başlangıc zor olabilir , pişme süresi uzundur ...
    Tavuk eti kullanılabilir ama tavuk etine biz erkekler pek ragbet etmeyiz ...
    Ostrojen ile şişirilmiş o guzide hayvanları tüketmeyi pek sevmeyebiliriz ...
    Hindimsi yaratıklar umarım şişirilmiyordur bu arada ( umuyorum elbette)

  4. #4
    ArZu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    07-06-2006
    Yer
    Kayıp Şehir...
    Mesajlar
    15.305
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ArZu
    patron sen mutfağa girmeden ben hemen kahveni pişireyim emi...en azından yemeklerin lezzetli olur...yoksa senin sinirin yemeklere bulaşırsa :=) tatsız,tutsuz olur....sonracıma olmas...)))

    buyrun kahveniz en az köpüklüsünden...

  5. #5
    Kaçak
    Teşekkür ederim Sayın ve aydın Arzu ...
    Kahve vazgecilmezimdir ...
    Sabah ve akşam kahvesi içilmeden olmuyor nedense
    Tabi sonrada zombi modunda geziyor insan
    Evet kahvenin çeşitlerine bayılırım ..
    degişik kahve olsada içsem
    Beylere özel bir kahve tarifide benden olsun ...
    Hellimli kahve , hel kahve , helli kahve diye anıldıgını duydum
    hangisi dogrusu veya hel denilen şey ne bilmiyorum ...
    Gerci kahvede yapılıp içilmekten çok yaptırılıp içilmesi daha bir güzeldir
    en guzeli tarifi kısa keselim ..
    Bir baharatcıya gidip abi bana ordan az bişi kakule ver dersiniz ..
    Bir ot turudur , kurudur , üzüm büyüklügünde tohumsu birşey işte ...
    Evdeki kahve pişiricisine al bunu bir fincana bir tane olacak şekilde kahveye at dersiniz ..
    Biraz fazla kaynatırsanız acısı daha çok çıkar
    Acımtırak bir tad verir ...
    Arap kahvelerinde sanırım bu kullanılıyor ...
    Kakule ile birlikte safranda katıldıgını duymuştum ama henuz safrana boyumuz yetmedigi için kakule ile idare ediyoruz ...
    Sert ama içimi hoş bir kahve oluyor ...
    Ama öyle apayrı bir kahve gelmesin aklınıza, degişiklik hissediliyor ama bambaşka diyarlara götürmez sizi ..
    Onun için Şama gitmeniz gerekli ...
    Bir başkadır Şam akşamları

  6. #6
    ArZu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    07-06-2006
    Yer
    Kayıp Şehir...
    Mesajlar
    15.305
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ArZu
    ah ah...
    patron sen uslanmıyacaksın yaw...
    helal sana...)))

    ben senin mutfağına bulaşmadan çıkayım...
    kahven afiyet şeker bal olsun...
    hadi sana kolay gelsin...

  7. #7
    MiHRiMaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektar Emektar Üye emektar
    Üyelik tarihi
    06-12-2006
    Yer
    İstanbul...
    Mesajlar
    2.754
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @MiHRiMaH
    Param, hindinin ancak boynunu almaya yetiyor demiyor da......

  8. #8
    Delimiyim Neyim - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Ordinaryus
    Üyelik tarihi
    26-09-2009
    Yaş
    34
    Mesajlar
    1.386
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Delimiyim Neyim
    DERYA BAYKALDAN NE EKSİĞİNİZ VAR MÜBAREK..
    MAŞALLAH..
    Akşama neyapayım banada bir fikir verseniz.
    Hemşoyuz ona göre bir kıyak geçin efenim..

  9. #9
    ahûfizar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Katılımcı Üye
    Üyelik tarihi
    18-08-2009
    Mesajlar
    172
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ahûfizar
    hindi boynu mutavuk ayağı falan da yoktur inşAllah sizin mutfkta

  10. #10
    Kaçak
    Yok bende pek tavuk olmaz genelde ...
    Hindi tavuk degil malum ...
    Bu akşam ne yapsam acaba
    Benimde aklımı meşgul etti şimdi ..
    Varmı önerisi olan..

  11. #11
    MAV!M - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    16-11-2009
    Mesajlar
    3.735
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @MAV!M
    Alıntı MiHRiMaH Nickli Üyeden Alıntı
    Param, hindinin ancak boynunu almaya yetiyor demiyor da......
    güsel espiriydi...

    .....

    şaka bi yana tabi..
    tebrik ederim kaçak.. yemeğin içeriği ne olursa olsun erkeklerin mutfağa aşinalığı şahane...
    biliyorum bi gün kadınlara ihtiyacınız kalmayacak

  12. #12
    Kaçak
    Kadınlara muhtaç olmak mı ?
    Hemde kadınlara ...
    Şu bildigimiz türe ...
    Abdi amcamın ruhu sızladı şimdi ...
    Neyse bundan sonrası savaş ilanı olacak

  13. #13
    ruz-i neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Üyelik tarihi
    22-06-2010
    Yaş
    42
    Mesajlar
    27
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ruz-i neva
    ...?

  14. #14
    ruz-i neva - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Üyelik tarihi
    22-06-2010
    Yaş
    42
    Mesajlar
    27
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ruz-i neva
    Alıntı Kaçak Nickli Üyeden Alıntı
    Yok bende pek tavuk olmaz genelde ...
    Hindi tavuk degil malum ...
    Bu akşam ne yapsam acaba
    Benimde aklımı meşgul etti şimdi ..
    Varmı önerisi olan..
    hindi boynunuz arttıysa haşlayıp pilav üstü yapın. yanında da çoban salata..

  15. #15
    hopteq - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Paylaşımcı Üye
    Üyelik tarihi
    22-08-2009
    Yer
    Trabzon\Araklı
    Yaş
    32
    Mesajlar
    296
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @hopteq
    Bak bu konuyu keşke görmeseydim, gene acıktırdınız beni. dur annemi uyandırayım da bişeyler kızartsın :S

  16. #16
    Kaçak
    Hımm bu konuyu unutmuşum
    Hemen bir tatlı girelim ..
    BU biraz uyduruk biraz gerçek bir tatlı ..
    Konyada adı Höşmerim ...
    Başka yörlerdede aynı isimde farklı tatlılar var bildigim...
    Aslında bu orjinal höşmerimde degil o yuzden uyduruk ...
    Orjinal höşmerim yiyemedigim için tarif edemeyecegim

    Şİmdi un helvası yapıyorsunuz
    Oluyor size Höşmerim
    Tabiyki böyle degil...
    Yağ yerine kaymak kullanın ..
    SU yerine süt ..
    Az şeker bolda bal ..
    Muhteşem oluyor ama ...
    Tavsiye ederim cidden ...

Sayfa 1/6 123456 Son

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. kaçak
    By doğuhan in forum ŞİİR DEFTERİ
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14-09-2015, 18:30
  2. kaçak yok
    By ömerusta in forum DUYURULAR
    Cevaplar: 30
    Son Mesaj: 24-01-2014, 11:38
  3. Kaçak Sorular
    By Kaçak in forum İNTERNET ve BİLGİSAYAR
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 04-12-2013, 03:39
  4. Avusturya Mutfağı: Viyana Keki
    By efruz in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27-05-2010, 09:50
  5. Osmanlı mutfağı hakkında genel bılgıler
    By İBRİN in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 06-03-2010, 18:29

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş