Etiketlenen üyelerin listesi

Bu bölümdeki yemek tarifleri erkek milletine dönüktür arkadaşlar ... Bayan arkadaşlarımız diğer konularda tuhaf tuhaf yenmeyen yemek tarifleri verebilirler , yapabilirler ... Lütfen müdehale etmeyiniz yani :) İlk yemeğimiz "Güveçte Hindi Boynu" (2 kişiliktir ) Adı korkutmasın beyler ... Çok kolay ve lezzetli ... Güvecin ne oldugunu bilmeyeniniz yoktur sanıırm , topraktan yapılmış tencere olarak özetleyebiliriz .. Haliyle tarifte bir adet güveçe ihtiyacımız var .. Sonra gidiyorsunuz

Bu konu 16215 kez görüntülendi 93 yorum aldı ...
Kaçak'ın Mutfağı ... 16215 Reviews

    Konuyu değerlendir: Kaçak'ın Mutfağı ...

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 16215 kez incelendi.

Sayfa 6/6 İlk 123456

Konu: Kaçak'ın Mutfağı ...

  1. #81
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.506
    Adı geçen
    134 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Hmm denemeli evdekilere...

  2. #82
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı yusufi Nickli Üyeden Alıntı
    Şekerleşmiş bal tüketim metodu ...
    Şekerlenmiş balımız yoksa ne yapacağız...

    Böyle tarif mi olur...


  3. #83
    Hakperest - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    13-05-2013
    Yer
    :::::Armis:::::
    Mesajlar
    5.269
    Adı geçen
    33 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Hakperest
    Alıntı yusufi Nickli Üyeden Alıntı
    Şekerleşmiş bal tüketim metodu ...
    evvelinde bal şekerlenir, şekerleşmeyen bal hakkında zan besleyebilirsiniz ...
    rivayet o ki yüksek sıcaklıklara çıkartılıp akışkanlığı artırılıp süzülüyormuş cam gibi parlasın diye ...
    bal 45 derecenin üstüne çıktığı anda özelliklerini kaybeden bir gıda ...
    hasılı asla ısıtmayın ...
    evdeki tüketim alışkanlığına bağlı olarak tereyağı yada kaymak alınır ...
    3/2 bal 3/1 tereyağı yada kaymak karıştırılır...
    güzelce karıştırılır ...
    ortaya beyaz çokella kıvamında bir mamul çıkar ...
    tek seferde ekmeğe sür ye ...
    çocuklar sevecektir emin olun ...
    mühim nokta ;
    miktar küçük porsiyonlar halinde hazırlanmalı kaymakla yapılıyorsa ...
    ve ev kaymağından yapıyorsak suyu iyice süzülmeli ....
    bunları anca babannenizden öğrenirsiniz değerini bilin ...
    halis muhlis bim balını
    bildiğin kahvaltılık margarinle karıştırıyorum
    bu ara bizim evde revaçta



    bal ve tereyağı karışımını pek önermeyeceğim
    tabi uzun süreli
    ikisinin uzun metrajlı kullanımlarında mide fesadı problemi var


  4. #84

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    16-01-2012
    Mesajlar
    6.778
    Adı geçen
    2 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ömerusta
    girmediğin yer mutvaktı kaçak orayada girdin çıkma ebada gelsin yiyin için yatın

  5. #85
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı ömerusta Nickli Üyeden Alıntı
    girmediğin yer mutvaktı kaçak orayada girdin çıkma ebada gelsin yiyin için yatın
    Sende torunları eğlendirip gel inşallah.


  6. #86
    Kaçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.664
    Adı geçen
    75 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    Yıllar ne de çabuk geciyor ..
    Kimler geliyor kimler gidiyor ...
    Hayat işte ...

  7. #87
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.888
    Adı geçen
    96 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda
    Alıntı Ebu Computer Nickli Üyeden Alıntı
    Sende torunları eğlendirip gel inşallah.


    Bu usta mı
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  8. #88

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    16-01-2012
    Mesajlar
    6.778
    Adı geçen
    2 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ömerusta
    Alıntı Verda Nickli Üyeden Alıntı
    Bu usta mı
    onda ne var bizim yapmadığımız maymunluk kalmadı
    atı ,iti kedisi uçağı kaçağı oluyoruz yeterki mutlu olsunlar diye
    eskiden çocukları bir şekere mutlu ederdiniz şimdi marketi indiriyorsunuz

  9. #89
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.888
    Adı geçen
    96 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda





    Sayın Kaçak, yıllardır forumda yan gelip yattığınız tespit edildi, ben de yönetim ve forum adına size çalışma ve faydalı olma fırsatı sunmak istedim. Yukarıdaki sebze ve etlerle bize bir yemek şöleni hazırlamanızı rica ediyoruz, he pişirdikten sonra yemekleri öncelikle Sn Eba'ya tattırmayı unutmayın lütfen




    NOT: En önemlisi hazırlıklara başlamadan önce mutfağınızı iyice bi dezenfekte edin lütfen, malum bu konuda çok hoş anılmıyorsunuz
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  10. #90
    Kaçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.664
    Adı geçen
    75 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    Bu aralar pek yemekle uğraşmıyorum ...
    Başımı kaşıyacak zamanım yok cidden ...
    Pek fena bir alışkanlık edindim , ya etliekmek ya da pizza sipariş etmeyi öğrendim ...
    Bildiginiz sınıf atladım ...
    İlkinde epey heyecanlandım , adam tlf açtı dedim direk abi karnım aç ne ısmarlıycan ?
    Herif bir süre sessiz kaldı , ya acemi oldugumu anladı ya dedi içinden herif aşmış
    Hayatıma inanılmaz bir lüks olarak sirayet etti , yemek sipariş etmek ...
    Hele bide kayıtlı olunca adres neyimde tarif etmiyorum her seferinde , acayip mutlu oluyorum ...
    Buyrun kaçak bey diye açıyorlar tlf nu ki , len diyorum hizmete bak ...
    Hasılı mutfak ile bağımı epey koparttım bu sıra ...
    Kağıt tabak bardak faslına girersem bide iyice mutfak ile alakam kalmayacak ...
    Elif bunu beğendi.

  11. #91
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.506
    Adı geçen
    134 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Mutfağın aşçısı kayıp ..
    iLan mı versek acaba ?

  12. #92
    Leylifer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    07-01-2011
    Mesajlar
    5.908
    Adı geçen
    2 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Leylifer
    8 yilda 3 tarif. Pek aşçılık degil bu is @Kaçak abi yeni tariflerini bekleriz

  13. #93
    Kaçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.664
    Adı geçen
    75 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    Vay be bu sayfayı gördükçe gerçekten duygusallaşıyorum
    yıllar Ne çabuk geçiyor ...
    okuyandan hatırlayandan unutmayandan Allah razı olsun
    yeni tarif çok aslında
    şimdiye kadar söyledim mi bilmiyorum ama ben 3 çocuk babası yaşlı bir adamım aslında
    ve evlatlarım benden yemek isterler keyifsiz günlerinde veya tatil sabahlarında
    bugün değişik ne yapalım dediğim de çığlıklar havada uçuşur bizim evde
    sabah hastamıza “ Bask usulü “ sahanda yumurta yaptım
    sütle çırpıp toz tatlı biber attım , renkli ve podifit olması münasebetiyle ve elbette tereyağı bol Ve en nihayetinde sunumu süslü olunca iştahla yendi
    dünya mutfağı bizim evde takip edilir hasılı

    yeni tarifler ile döneceğim çok yakında
    Leylifer, Büşra, cahid ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  14. #94
    Kaçak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.664
    Adı geçen
    75 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    Evde Ramazan münasebeti ile artık kalan tatlılar oluyor , şerbetli tatlılar ...
    ben kalan şöbiyet ile yaptım ...
    diğerlerini denemedim , deneyen olursa yazsın
    kalan şöbiyeti , aslında kalma değil zaten içinden iki tane ya alınmış ya alınmamış ...
    iki günde bekleyince oluyor sana zaiyat ..
    hemen rondodan çekiyorsun valla bildiğin rondo ile
    akabinde tepsiye hamur gibi yayıp , üstüne krema ve çikolata sosu ...
    bence eski halinden güzel oluyor
    veya benim ki tutdu ..
    ilgililere bilgililere duyurulur

Sayfa 6/6 İlk 123456

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. kaçak
    By doğuhan in forum ŞİİR DEFTERİ
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 14-09-2015, 18:30
  2. kaçak yok
    By ömerusta in forum DUYURULAR
    Cevaplar: 30
    Son Mesaj: 24-01-2014, 09:38
  3. Kaçak Sorular
    By Kaçak in forum İNTERNET ve BİLGİSAYAR
    Cevaplar: 10
    Son Mesaj: 04-12-2013, 01:39
  4. Avusturya Mutfağı: Viyana Keki
    By efruz in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 27-05-2010, 08:50
  5. Osmanlı mutfağı hakkında genel bılgıler
    By İBRİN in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 06-03-2010, 17:29

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş