Etiketlenen üyelerin listesi

Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta (oda sıcaklığında) 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında) 1 dolu su bardağı toz şeker 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ 2 adet limon kabuğu rendesi 1 adet limonun suyu yaklaşık yarım çay bardağı

Bu konu 118 kez görüntülendi 0 yorum aldı ...
Limonlu Pamuk Kek 118 Reviews

    Konuyu değerlendir: Limonlu Pamuk Kek

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 118 kez incelendi.

  1. #1
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.868
    Adı geçen
    85 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda

    Limonlu Pamuk Kek Tarifi İçin Malzemeler


    • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
    • 1 dolu su bardağı toz şeker
    • 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı sıvı yağ
    • 2 adet limon kabuğu rendesi
    • 1 adet limonun suyu yaklaşık yarım çay bardağı
    • 2.5 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
    • 1 /2 tatlı kaşığı karbonat
    • 1 paket vanilya
    • 1 /2 çay kaşığı tuz

    Sosu için;

    • 3 yemek kaşığı pudra şekeri
    • 2 yemek kaşığı limon suyu
    • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi


    Limonlu Pamuk Kek Tarifi Yapılışı



    1. Öncelikle fırını 175 dereceye ayarlayıp, ısınması için açın.
    2. Kek kalıbınızın her yerini, katı yağ ile güzelce yağlayın ve unlayın. Unun fazlasını silkeleyin.
    3. Un, kabartma tozu, karbonat, vanilya ve tuzdan oluşan kuru malzemeleri harmanlayarak, elekten geçirin.
    4. Yumurtaları mikserin yüksek devri ile bir iki çevrim çırptıktan sonra, toz şekeri de ilave ederek 5-10 dakika arası beyazlaşana kadar iyice çırpın.
    5. Mikserin devrini biraz düşürerek sırasıyla; yoğurt, limon suyu, sıvı yağ ilavesini yapın ve karışana kadar çırpın.
    6. Hemen ardından kuru malzeme karışımı ve limon kabuğu ilavesini de yapın ve en düşük devirde sadece karışmasını sağlayacak kadar kısa bir süre çırpın.
    7. Hazır olan kek hamurunu, kalıba aktarın ve önceden ısıttığımız fırına verin ve kürdan testi temiz çıkana kadar kekimizi pişmeye alın.
    8. İlk 30 dakika fırın kapağını açmayın ve 30 dakikadan sonra kontrollü olun.
    9. Sos malzemelerini pürüzsüz olana kadar karıştırın.

    Mis kokulu, limonlu pamuk kekimiz soğuduktan sonra üzerine sosunu gezdirerek servise hazırlayabilirsiniz. Afiyet olsun.









    http://www.nefisyemektarifleri.com/limonlu-pamuk-kek-4148488/
    Konu Verda tarafından (17-04-2018 Saat 00:42 ) değiştirilmiştir.
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Limonlu Cheesecake
    By efruz in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 05-03-2010, 11:37
  2. Ballı Limonlu Kek
    By m-angel in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 10-11-2009, 03:16
  3. Limonlu / Haşhaş Tohumlu Kek
    By :)zeynep(: in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-09-2009, 01:41
  4. Limonlu Poğaça
    By efruz in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-09-2009, 15:25
  5. Limonlu Parfe
    By Ah Min'el AŞK in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 21-08-2009, 18:59

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş