• 20 adet kedidili bisküvi

Muhallebisi için

  • 500ml süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya

not: çay bardaklarınız büyük ise tam doldurmayabilirsiniz.
Bisküvileri ıslatmak için

  • 1 su bardağı süt

Arası için

  • 2 adet muz (çilek ya da başka dilediğiniz meyvelerden kullanabilirsiniz)


Kedidili Bisküviyle Rulo Pasta (videolu) Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak bisküvileri ıslatarak yumuşaması için dinlenmeye bırakıyoruz. Bunun için sütü çok az ısıtalım, ılık olması yeterli. Tezgaha yeterli genişlikte streç filmi serelim. Ben daha rahat rulo yapabilmek için 2 sıra streç film serdim. Fotoğraflarda ve videoda net bir şekilde görebileceksiniz. Daha sonra bisküvilerin her yeri süte değecek şekilde ıslatıp streç film üzerine yanyana sıralayalım.
  2. Islattığımız bisküvilerin üzerini de streç film ile kapatarak buzdolabına kaldıralım. Muhallebimiz pişip sıcağı çıkana kadar bisküvileri buzdolabında bekletelim. Vaktiniz varsa 1 saat kadar bekletebilirsiniz. İyice yumuşamazlarsa rulo yaparken kedidilleri kırılacaktır.
  3. Muhallebisi için süt, un ve şekeri tencereye alarak güzelce çırpalım. Karıştırarak muhallebi koyulaşıp göz göz olana kadar pişirelim.
  4. Ocaktan aldığımız muhallebiye vanilya ilave ederek karıştıralım.
  5. Muhallebinin sıcağı çıkana kadar arada çırpıcı ile çırparak 10 dakika kadar bekletelim.
  6. Beklettiğimiz kedidili bisküvilerimizin üzerini açalım ve muhallebinin tamamını bisküvilerin üzerine yayalım.
  7. Muzları tek sıra şeklinde dizelim. Dilerseniz farklı meyveler ya da çikolata parçaları kullanabilirsiniz.
  8. Streç filmin ucundan kaldırıp pastamızı rulo yapalım.
  9. Buzdolabına kaldırarak 2-3 saat dinlendirelim.
  10. Servis yapmadan önce pastanın üzerini dilediğimiz şekilde süsleyebiliriz.
  11. Az malzeme ile kolayca yapılan rulo pastamız servise hazır
  12. Şimdiden afiyet olsun.

Kedidili rulo pasta yapmanın püf noktaları

Oldukça kolay olan bu pastayı yaparken karşılaşabileceğiniz en büyük sorun rulo yaparken pastanızın dağılmasıdır ya da istediğiniz şekli muntazam görüntüyü alamamaktır. Bunun için muhallebinizin kıvamı ve bisküvilerinizin yumuşaklığı oldukça önemli.
Eğer muhallebi çok akışkan olursa rulo yaparken etrafa bulacak ve akacaktır.
Bisküvileriniz yeterince dinlenmemiş ve ıslanmamış ise bu sefer de sert kalacaklar ve siz rulo yaparken kırılacak, eğilmeyecekler dolayısı ile pastanız sarılmayacaktır.
Bu nedenle muhallebinizi tam verdiğim ölçü ile hazırlayınız. Bisküvileri ise videoda olduğu kadar süte batırıp ıslatın. Sütünüz ılık olsun ve bisküvilerin üzerini streç film ile güzelce kapatıp en az 1 saat dinlendirin kesinlikle bu sorunları yaşamazsınız.
Rulo Pastanın içerisine başka hangi malzemeleri kullanabilirim?

  • Krema için hazır pasta kremalarını tercih edebilirsiniz ancak vermiş olduğumuz krema da oldukça basit bir şekilde yapılıyor çok vaktinizi almayacaktır.
  • Pastanın içine muz kullandım ancak çilek, ananas ya da farklı farklı meyvelerden damak tadınıza göre çeşitlemeler yapabilirsiniz.
  • Çikolata seviyorsanız meyve ile birlikte çikolata parçaları da kullanabilirsiniz ya da kremanın bir kısmına çikolata ekleyerek pastanın iç kremasını iki renk yapabilirsiniz.

















http://www.nefisyemektarifleri.com/v...pasta-videolu/