Etiketlenen üyelerin listesi

İki kg kapya biber İki kg domates İki baş sarımsak Bir bucuk kilo kuru soğan Bir kg süzme yoğurt Bir kg haşlanmış nohut Yoğurt ve nohut hariç tüm malzemeler derin bir tencerede dizilerek iki saat pişirilir. Düdüklüde süre kısalıyor. Süzülen sebzeler bir kaba alınır. Süzdüğümüz suyuda bölerek derin dondurucuya alabiliriz doğal çorba suyu niyetine. Süzme yoğurdu eklemeden önce tüm malzemeyi haşlanmış nohutla birlikte blenderdan geçiriyoruz. Sonra yoğurt ve un ile yoğuruyoruz. Bir

Bu konu 347 kez görüntülendi 8 yorum aldı ...
Tarhana nasıl yapılır? 347 Reviews

    Konuyu değerlendir: Tarhana nasıl yapılır?

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 347 kez incelendi.

Ağaç Şeklinde Aç5Beğeni
  • 1 gönderen ummuhan
  • 1 gönderen ummuhan
  • 1 gönderen ummuhan
  • 1 gönderen nefahtü
  • 1 gönderen ŞAKİROĞLU

Konu: Tarhana nasıl yapılır?

  1. #1
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    20.345
    Adı geçen
    69 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra

    İki kg kapya biber
    İki kg domates
    İki baş sarımsak
    Bir bucuk kilo kuru soğan
    Bir kg süzme yoğurt
    Bir kg haşlanmış nohut

    Yoğurt ve nohut hariç tüm malzemeler derin bir tencerede dizilerek iki saat pişirilir. Düdüklüde süre kısalıyor. Süzülen sebzeler bir kaba alınır. Süzdüğümüz suyuda bölerek derin dondurucuya alabiliriz doğal çorba suyu niyetine.
    Süzme yoğurdu eklemeden önce tüm malzemeyi haşlanmış nohutla birlikte blenderdan geçiriyoruz. Sonra yoğurt ve un ile yoğuruyoruz. Bir paket ınstant maya katabilirsiniz. Harcımızı yedi gün boyunca ara ara yoğurarak tarhana kokusunu alıncaya dek bekletiyoruz

    Üç gün diyenler var ben yedi gün beklemeyi düşünüyorum -) ilk defa yaptım fotoğrafı atamıyorum ama atacağım inş
    @nefahtü @ummuhan biraz cıvık geldi harc gözüme
    Biraz cıvık mı olmalı var mı bilginiz -)
    Dilediğinizce baharat kullanabilirsiniz birde tuz olarak kaya tuzu daha iyi oluyormuş.

  2. #2
    ummuhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    01-09-2007
    Yer
    Arz
    Mesajlar
    12.997
    Adı geçen
    9 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ummuhan
    Hamur ekmek hamurundan (yani kulakmemesi kıvamından (!) ) çok az daha cıvık kıvamda olacak ekşidikçe kabaracak kabardıkça karıştırılacak..


    Büşra bunu beğendi.

  3. #3
    ummuhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    01-09-2007
    Yer
    Arz
    Mesajlar
    12.997
    Adı geçen
    9 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ummuhan
    Bu arada domates biber ve soğanı baya fazla koymuşsun daha az olur pişirirken ilave edersen daha lezzetli olur yani hamur kırmızı değil açık renk olmalı
    Büşra bunu beğendi.

  4. #4
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    20.345
    Adı geçen
    69 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Ben birer kilo koydum zaten -)
    Baktığım tarifte fazlaydı ewet...
    Bakalım öyle yapıyorum inş güzel olur
    Pişirirken domatesi beypazarlılar ekliyor...

  5. #5
    ummuhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    01-09-2007
    Yer
    Arz
    Mesajlar
    12.997
    Adı geçen
    9 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ummuhan
    Pişirirken tencereye tere yağı az salça, biraz yeşil mercimek ve nane koyup tarhana ve suyu ekleyip bırakır yemeğe yakın pişirir indirmeden sarımsak ilave edersen nefis olur..
    Büşra bunu beğendi.

  6. #6

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    4.895
    Adı geçen
    18 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Mutfakla aram iyi olmasına rağmen tarhana hiç yapmadım nedense. Hep yakınlarımdan geldi hazıra kondum yani.
    Mantıken biraz cıvık olmalı birde fazla acı koymasan daha iyi olur..
    Ellerine sağlık .
    Büşra bunu beğendi.

  7. #7
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    20.345
    Adı geçen
    69 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Eweeet
    Robottan çektim birazda öyle serdim bakalım
    Zahmetli bir nimetmiş doğrusu...
    Elhamdülillah hallettik

  8. #8

    Katılımcı Üye
    Üyelik tarihi
    16-04-2013
    Yer
    İSTANBUL
    Yaş
    67
    Mesajlar
    188
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ŞAKİROĞLU
    Ben benim hanımla yaptığım tarhananın tarifini vereyim. Yediğinizde tadına doyamazsınız.

    1 kilo kapya biber;
    1 kilo domates;
    1 kilo soğan;
    1 kilo yoğurt; (Yoğurdu evde yapacaksın)

    ilave: sarımsak, nane, tuz, acı pul biber.

    Kapyayı domatesi soğanı ister rendele ister blenderde öğüt. Ama sakın pişirme.

    Sonra yoğurtla birlikte hepsini kaba koy karıştır.

    Sonra un paketini aç, aldığı kadarını karıştıra karıştıra içine dök. Hamur olduğunda bırak.

    Hamur pencereye yakın sakin bir yerde bir kaç gün dinlensin.

    Sonra, büyük masanın üzerine örtünü yay, hamuru el büyüklüğünde parçalayıp örtünün üzerine diz.

    Kurumaya başladıkça parçaları böl. Parçalar bölüne bölüne küçülecek. Fazla kurumasına fırsat vermeden. o parçaları avucunun içinde ovuştura ovuştura ufala. Kurudukça ufala.

    Sonunda ufalananları kevgirde ufalayıp un halinde alta dök.

    Masanın üzerindeki örtüye yay. Camdan hava geldikçe kurusun. Ama sakın kurudukça ufalamayı ihmal etme.

    Islanan örtüyü değiştirmeyi de unutma.

    Kuruduğunda bez torbaya koy ve canın çektikçe tencerede pişir ye.

    Afiyet olsun.
    Büşra bunu beğendi.

  9. #9
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    20.345
    Adı geçen
    69 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Ellerinize sağlık -)

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Alaca Aşı Nasıl Yapılır ?
    By Büşra in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 11-04-2017, 18:26
  2. Ocakta Kestane Nasıl Yapılır ?
    By Büşra in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 09-01-2017, 19:10
  3. Profiteröl nasıl yapılır?
    By Büşra in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 13
    Son Mesaj: 24-07-2012, 19:34
  4. Beyin Egzersizi Nasıl Yapılır?
    By Dua Nur in forum SAĞLIKLI HAYAT
    Cevaplar: 15
    Son Mesaj: 11-03-2010, 14:16
  5. Bir TEpeden nasıl Heykel yapılır.....
    By m_ozdamar in forum FOTO / KARİKATÜR
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 10-05-2007, 00:47

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş