Etiketlenen üyelerin listesi

Çerkes düğününe ya da toplantısına denk geldiysen lezzetiyle seni büyüleyecek bu yemeklerden yemeyi sakın ihmal etme. Bu tatlar, yemekle mutluluk arasındaki bağın vücut bulmuş halleridir. 1. Şıpsi pasta, şıpsibasta, şıpsibaste http://img-0.onedio.com/img/719/bound/2r0/56839b7e74cb434a5f6f4fd0.webp Şıpsi pasta. Şıpsi tavuk ya da et olarak söyleyebileceğimiz yemek kısmı, pasta ise mısır ya da buğday unundan yapılan lapadır. Bir şıpsiden bir pastadan alınarak yenir. Tadını almak için başka

Bu konu 1537 kez görüntülendi 6 yorum aldı ...
Çerkeslerin Hayat Damarlarından Biri Olan 15 Leziz Yiyecek. 1537 Reviews

    Konuyu değerlendir: Çerkeslerin Hayat Damarlarından Biri Olan 15 Leziz Yiyecek.

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1537 kez incelendi.

  1. #1
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer

    Çerkes düğününe ya da toplantısına denk geldiysen lezzetiyle seni büyüleyecek bu yemeklerden yemeyi sakın ihmal etme. Bu tatlar, yemekle mutluluk arasındaki bağın vücut bulmuş halleridir.

    1. Şıpsi pasta, şıpsibasta, şıpsibaste


    Şıpsi pasta. Şıpsi tavuk ya da et olarak söyleyebileceğimiz yemek kısmı, pasta ise mısır ya da buğday unundan yapılan lapadır. Bir şıpsiden bir pastadan alınarak yenir. Tadını almak için başka şeyler yememeniz i tavsiye ederim.

    2. Abista, mamursa, mamrise



    Farklı bölgelerde yine farklı isimler alır. Çerkes peyniriyle servis edilir. Yanına da bolca yoğurtlu ya da sütlü yiyecekler konulur. Ana yemek olmasa da ana yemek görevi görür. Karnınızı doyurabileceğiniz türden mezelerdir.

    3. Lepsi



    Kuzu ya da dana etlerinin uzun süre pişirilmesiyle ortaya çıkan etli yahni yemeğidir. Kemikli ya da kemiksiz olarak pişirilebilir. Yanına mutlaka abista gerekir. Özellikle kemiklisinin hayranı çoktur.

    4. Haluj



    Haluj, hıngel, hınkal, hambal ya da hampal denilir. Patates, kıyma ya da peynirle hazırlanan Çerkes mantısıdır. Anlatılmaz bir lezzeti vardır.

    5. Halvane



    İsminden helvayı andırsa da aslında kendisi bol yumurtalı bir açmadır. Üzeri yumurtalanarak fırına atılır ve böyle servis edilir. İnce ve yuvarlak şekilde hazırlanır.

    6. Metaz



    Buğday unundan hazırlanan hamurun içine peynir konulur ve ardından kapatılan hamurlar suda pişirilir. Birazcık mantıyı hatırlatsa da aslında tam olarak değildir.

    7. Corme



    İçi doldurulan bağırsaklar ocaklarda ısıtılarak kurutulur. Ardından kış aylarında farklı zamanlarda kızartılarak yenir. Ana yemeklerin en oturaklılarından bir tanesidir.

    8. Velibah



    Gözlemelerin sacta hazırlanmış halidir. Üzerinde tereyağ eritebilir, dilediğiniz reçelle yiyebilirsiniz. Kahvaltıların kraliçesi sayılır.

    9. Gınnış



    Mantı hamuru gibi açılan hamurdan kareler kesilir ve bir tarafından diğer tarafına yuvarlanır. Ardından tavuk suyunda kısa bir süre pişirilir. Didiklenmiş tavuk ve tavuk suyuyla servis edilir.

    10. Gubate



    Üçgen şeklinde hazırlanan açmalara benzer. İçine patates ya da kıyma konulabilir. Üç tarafından açık, ortalarından kapanacak şekilde yapılır. Arasına tahin, üzerine pekmez sürülür.

    11. Ape yeşek



    Kendisini lokma gibi düşünebilirsiniz. Kızartılan hamurların üzerine dökülen şerbetle çıkan sesi tarif edemiyoruz. Bunun yanı sıra şerbete bal eklenir.

    12. Hurmisa



    Çerkeslerin en sevdiği bir diğer tatlıdır. Şerbetli bir tatlıdır ve içindeki badem içtiğiniz çayla bütünleşir. Sabah akşam yemek isteyebilirsiniz.

    13. Jijig



    Kalın bir hamur hazırlanır, üzerine kuşbaşı kesilmiş kuzu ya da dana eti gelir. Fırına verilir ve bekleyiş dolu dakikalar başlar. Çünkü gelen yemek hem doyurucu hem de lezzet deposu olur.

    14. Haliva



    Haliva çiğ böreğin neredeyse kankasıdır. Tavada tereyağında pişirilir. Böylece hem lezzet dolu kokar hem de tereyağının tadı hamura geçer.

    15. Şelame



    Yanında dilediğiniz reçel ya da kahvaltılıkla tüketebilirsiniz.
    Bonus: Çerkes Tavuğu






    Listeye baş tacı olabilecek kadar güzel ancak bir o kadar da yanlış bilinen bir yemektir Çerkez tavuğu. İyi bir Çerkez tavuğu ince ince didilir, acıka ve ceviz havanda uzun uzun dövülür. Altın günlerinin en prestijli konuğudur.

  2. #2

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Sayın Ebu Computer leziz görünen bu yemek ve tariflerinden ve de resimlerinden 90 kilo ya gelmeden uzak durun derim...

  3. #3
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    7 9 11 13 haricinde diğerlerini yedim.

    7 numara mumbar dolmasına benziyor ama mumbar değil.

    İçine sucuk içi gibi bir malzeme dolduruluyor.

    Yani bir nevi sucuk.

    9 numara yani Gınnışı yedim aslında ama yapan ehli değildi. Aslına uygun mu yaptı bilmiyorum.

    O nedenle onuda yemedim sayıyorum.

    Bu Gınnış bana hep Arap aşı yemeğini hatırlatıyor.

    İkisinde de ortada bir sos var, ikisi de sosa batırılıyor, ikisi de hamur kıvamında.

    Gınnış ve Arap aşı ile elbet bir gün bir yerde karşılaşırız.

    Selam ve dua ile..

  4. #4
    ihvanistanbul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatöremektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    04-10-2009
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    4.458
    Adı geçen
    64 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ihvanistanbul
    Forumda bi tarz konular mi artti ben mi algida seciciyim?

  5. #5
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Bence rejim nedeni ile bu konular fazlası ile dikkatinizi çeker oldu.

    Selam ve dua ile...

  6. #6
    kilicarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    14-03-2013
    Yaş
    40
    Mesajlar
    4.052
    Adı geçen
    1 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @kilicarslan
    1 in adi sipsi mi? Ilk duydum . "Lelebisi" diyoz biz ona .

  7. #7
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.126
    Adı geçen
    37 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Biz derken siz nereden ?

    Hangi dil Lelebisi ?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Anlamazsın, anlayamazsın ... biri anlatır O biri anlar ...
    By Yüzde bir in forum GENEL EDEBİYAT
    Cevaplar: 110
    Son Mesaj: 20-03-2018, 20:38
  2. Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 04-07-2013, 12:25
  3. Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 03-04-2011, 12:13
  4. Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 11-03-2011, 11:05
  5. Leziz Sabunlar&Jelibon Avizeler
    By Dicle in forum FOTO / KARİKATÜR
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 06-03-2010, 15:40

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş