Etiketlenen üyelerin listesi

Türkiye'nin en iyi 10 döneri Sadece Türkiye’de mi? Neredeyse Avrupa’nın her sokağında bir dönerciye rastlamak mümkün. Peki en lezzetlisi nerededir; porsiyon olarak mı ekmek arası mı yoksa dürüm halde mi daha güzeldir? Döndükçe baş döndüren milli lezzetin peşine düştük. http://i.hurimg.com/i/hurriyet/75/620x350/5661815218c77366986aefde.jpg

Bu konu 1594 kez görüntülendi 6 yorum aldı ...
Türkiyenin en iyi 10 döneri... 1594 Reviews

    Konuyu değerlendir: Türkiyenin en iyi 10 döneri...

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1594 kez incelendi.

  1. #1
    redyellow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kısıtlı Erişim
    Üyelik tarihi
    20-04-2010
    Yer
    ankara
    Mesajlar
    20.392
    Adı geçen
    40 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @redyellow

    Türkiye'nin en iyi 10 döneri

    Sadece Türkiye’de mi? Neredeyse Avrupa’nın her sokağında bir dönerciye rastlamak mümkün. Peki en lezzetlisi nerededir; porsiyon olarak mı ekmek arası mı yoksa dürüm halde mi daha güzeldir? Döndükçe baş döndüren milli lezzetin peşine düştük.










    1) ODUN ATEŞİNDE
    BAYRAMOĞLU / İSTANBUL





    Dana ve koyun etinin karışımından yapılıyor. Lezzetini odun ateşinde pişmesinden alıyor. Etler kurumadan, yağı üzerinde servis ediliyor. Eğer kalorinize dikkat ediyorsanız çoğu zaman bir porsiyon yeterli olmuyor, ikincisini ısmarlayabileceğinizi unutmayın. Porsiyonu 20 TL. / Kavacık; (0216) 413 00 45


    2) KUYRUKTA BEKLENİR
    KARADENİZ/ İSTANBUL





    1973’ten beri İstanbulluların uğrak yeri. Mekân ufak olduğu için insanlar kapıda kuyruk oluyor. Asım Usta da dönerini koyun ve dana eti karışımı olarak hazırlıyor. Porsiyonu 18 TL/ Beşiktaş; (0212) 261 76 93


    3) AJDA PEKKAN MÜDAVİMİ
    ULUDAĞ KEBAPÇISI / BURSA





    İkisi Bursa’da, biri İstanbul Ataşehir’de olmak üzere üç şubesi var. Dönerin yüzde 65’i koyun, kalanı dana eti. 1964’ten beri etler aynı kasaptan. Sezen Aksu ve Ajda Pekkan müdavimi. Porsiyonu: 25 TL/ Eskigaraj; (0224) 251 45 51


    4) ETLER BALIKESİR'DEN
    ŞAHİN USTA / İSTANBUL







    Tarihi Yarımada’daysanız mutlaka uğrayın. 1969’dan beri önünde kuyruk oluşuyor. Etler Balıkesir’den geliyor. Lezzetin sırrı, dönerde dana etinin kaburga kısmının kullanılması. Porsiyonu: 15 TL/ Nuruosmaniye; (0212) 526 52 97


    5) SEÇ BİRİNİ
    SAKIPAĞA DÖNER EVİ/ İZMİR





    Karşıyaka Çarşı’nın olmazsa olmazı. Kemeraltı’nda da şubesi var. İsteyene tabakta, isteyene dürüm, ekmek ya da tombik arası. Ayran ve sütlü tatlılar da
    kendi çiftliklerinden. Porsiyonu: 17.25 TL/ Karşıyaka; (0232) 381 64 74


    6) LEZZETİ YAYLALARDAN
    HACI BABA/ ERZURUM





    Erzurum’da iki, Ankara’da bir şubesi var. Lezzetin sırrı, etin Erzurum’un yaylalarında doğal beslenen hayvanlardan geliyor olması. 1964’ten beri aynı tadı koruyor. Porsiyonu: 15 TL/ Yakutiye (0442) 234 40 33


    7) LÜKS MEKANLARDA YOK
    ZÜMRÜT BÜFE/ İSTANBUL





    Adının büfe olduğuna bakmayın, burada yediğiniz döneri lüks mekânlarda bulamazsınız. Tahtakale esnafı 1961’den beri buradan çıkmıyor. Etler
    Çanakkale Biga’dan geliyor. Porsiyonu: 29 TL. / Eminönü; (0212) 522 89 79.


    8) DEĞİŞMEYEN TAT
    ULUDAĞ ET/ ANKARA





    1956’da dört masalı ufak bir mekânda başlayan lezzet serüveni için Erdal İpekeşen; “Bunca yıla ve şubeye rağmen eşsiz tadı hep aynı” diyor. Dönerin yanındaki garnitürler çok lezzetli. Porsiyonu: 23 TL/ Ulus; (0312) 309 04 00


    9) 1858'DEN BERİ
    TARİHİ İNEBOLU/ KASTAMONU





    1858’den beri açık olan mekânı şu an dördüncü kuşak işletiyor. Sadece kuzu eti kullanılıyor ve odun kömüründe pişiriliyor. Mehmet Yaşin; “Tam kıvamında pişiriyorlar” diyor. Porsiyonu: 14.50 TL / İnebolu; (0366) 811 64 64


    10) YENİ AMA ÇOK İDDİALI
    LEZZET CO/ İSTANBUL





    Açılalı dört ay oldu ama şimdiden en iddialılar arasına girdi. Mekân şık ve modern tasarıma sahip. Trakya’dan gelen etler
    36 saat marine edilip meşe odununda pişiriliyor. Porsiyonu: 23 TL/ Nişantaşı; (0212) 230 20 60



    (kaynak hürriyet)

  2. #2
    redyellow - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Kısıtlı Erişim
    Üyelik tarihi
    20-04-2010
    Yer
    ankara
    Mesajlar
    20.392
    Adı geçen
    40 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @redyellow
    Bu konuda konuşacak tek kişi üstad @Ebu Computer; dir...

  3. #3
    kilicarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    14-03-2013
    Yaş
    39
    Mesajlar
    4.080
    Adı geçen
    1 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @kilicarslan
    ekmek, dürüm arası döner türkiyede yetersiz.

    Bu tür döner yeme usulü zaten avrupaya has. Türkiyede döner deyince akla gelen tabakta yenen, iskender vs. oluyor.

    Türkiyedeki ekmek, dürüm arası döner , Bir kere porsiyon olarak yetersiz, içinde et döneri koyup müşteriye veriliyor olacak şey değil. Ne salata, ne cacık mevcut belki biraz soğan. Lezzet desen sıfır.

  4. #4
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    21.996
    Adı geçen
    16 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı redyellow Nickli Üyeden Alıntı
    1) ODUN ATEŞİNDE
    BAYRAMOĞLU / İSTANBUL



    Dana ve koyun etinin karışımından yapılıyor. Lezzetini odun ateşinde pişmesinden alıyor. Etler kurumadan, yağı üzerinde servis ediliyor. Eğer kalorinize dikkat ediyorsanız çoğu zaman bir porsiyon yeterli olmuyor, ikincisini ısmarlayabileceğinizi unutmayın. Porsiyonu 20 TL. / Kavacık; (0216) 413 00 45
    Bayramoğlu hakikaten bir numara.

    Şuan porsiyonu 20 TL.

    Şimdi diyeceksiniz bir döner için 20 TL verilir mi.

    Evet verilir, hatta burada döner yedikten sonra ''Bu dönerse bizim yediklerimiz neydi.'' dersiniz.

    20 TL fiyatın içine döner haricinde salata + patates kızartması (dondurulmuş değil kendi imalatları) + soğan + biberde dahil.

    Lezzetli bir döner yiyorsunuz ve doyuyorsunuz.

    Ne zaman gitsek önünde sıra bekliyoruz.

    http://www.ihvanforum.org/showthread...=1#post1478718

    Selam ve dua ile...

  5. #5
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    21.996
    Adı geçen
    16 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Listede 2 ve 4 numaradaki mekanlar aklımda olan ama bir türlü gitmeye fırsat bulamadığım yerler.

    Müsait zamanda inşallah.

  6. #6
    Dut_agaci - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    14-01-2007
    Mesajlar
    7.191
    Adı geçen
    1 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Dut_agaci
    odunları yokarı dikmeyi bulaydım, zengindim arkadeş

  7. #7
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    21.996
    Adı geçen
    16 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı redyellow Nickli Üyeden Alıntı
    7) LÜKS MEKANLARDA YOK

    ZÜMRÜT BÜFE/ İSTANBUL



    Adının büfe olduğuna bakmayın, burada yediğiniz döneri lüks mekânlarda bulamazsınız. Tahtakale esnafı 1961’den beri buradan çıkmıyor. Etler
    Çanakkale Biga’dan geliyor. Porsiyonu: 29 TL. / Eminönü; (0212) 522 89 79.

    Zümrüt Büfenin sahibi Zihni abi.

    Şimdi büfeyi çocukları çalıştırıyor.

    Zihni abi eski milli görüşçü bir abimiz, görüşmeyeli yıllar yıllar oldu.

    Muhtemelen oda şimdi Ak Partidedir.

    Sağlam esnaftır, döneri de dönerdir.

    O sokağa göre kaliteli bir döner yapıyorlar.

    Mekan Eminönü tarafından Mısır Çarşısına girince koridorun sonuna gelmeden soldaki çıkıştan çıkıp devam ediyorsunuz. Biraz ileride sağ kolda.

    Selam ve dua ile...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Sizce Türkiyenin en iyi şairi kimdir?
    By nekwa in forum HASBİHÂL
    Cevaplar: 62
    Son Mesaj: 12-06-2015, 22:14
  2. Türkiyenin Suriye Politikası
    By gulibikcin in forum GÜNDEM VE SİYASET
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 16-05-2012, 16:49
  3. Cevaplar: 86
    Son Mesaj: 21-04-2011, 04:38
  4. türkiyenin islami portalı :)
    By Zeynep Özmen in forum Kapatılan Konular
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 04-08-2006, 21:51
  5. Türkiyenin en farklı sitesi
    By Zeynep Özmen in forum İNTERNET ve BİLGİSAYAR
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 21-06-2006, 20:25

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş