• 1 kg un
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı süt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı şeker
  • 1 yumurta
  • Yarım paket yaş maya

İç malzemesi;

  • Yarım kg ***** loru
  • İsteğe göre maydanoz
  • Biraz tuz

Üstüne sürmek için;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta



Önce unu geniş bir kabın içine unumuzu eliyoruz, ortasını havuz şeklinde açıyoruz ,küçük bir tencerede sütü ısıtıyoruz, serçe parmağınızın dayanacağı sıcaklıkta olacak sonra sütün içine tuz şeker ve mayayı koyup elimizle mayayı eritiyoruz ,havuzun ortasına yoğurdu koyup yumurtayı kırıyoruz, sıvı yağı da koyup maya karışımlı sütü yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğurmaya başlıyoruz ,hamur çok cıvık yada çok sert olmayacak eğer sıvı yetersiz gelirse ılık su ilavesi yapabilirsiniz hamurumuz ele yapışır yapışmaz, durumdayken hamuru dinlendirmeye bırakıyoruz ,kabın ağzını kapatıp sofra benzine sarıp bir saat kadar mayalandırıyoruz sonra iç harcımızı hazırlayıp tepsimizi yağlıyoruz, tezgahı unlayıp hamurdan ekmek hamuru büyüklüğünde parça koparıp tezgahın üzerinde gereği kadar yaydırıyoruz, lorumuzu da koyup yarı yere kadar rulo yapıp üç parmak genişliğinde kesiyoruz, hamur bitene kadar bu işlemi yapıyoruz, hamuru tepsimize dik dik diziyoruz ,en son üzerine yoğurdun içine yumurtayı kırıp karıştırıp tepesinin her yerine sürüyoruz hamurun üzerinde boş yer kalmasın 190 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz afiyet olsun.