Etiketlenen üyelerin listesi

3 su bardağı buğday unu (Ben 2 su bardağı beyaz, 1 su bardağı tam buğday unu denedim.) 1 tatlı kaşığı tuz 1 adet yumurta Yeterince su İçi için: 4 dolu dolu yemek kaşığı süzme yoğurt İnce kıyılmış maydanoz

Bu konu 1462 kez görüntülendi 1 yorum aldı ...
Piroh 1462 Reviews

    Konuyu değerlendir: Piroh

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1462 kez incelendi.

Konu: Piroh

  1. #1
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.068
    Adı geçen
    124 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra


    • 3 su bardağı buğday unu (Ben 2 su bardağı beyaz, 1 su bardağı tam buğday unu denedim.)
    • 1 tatlı kaşığı tuz
    • 1 adet yumurta
    • Yeterince su

    İçi için:

    • 4 dolu dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
    • İnce kıyılmış maydanoz
    • 1 çay kaşığı tuz

    Üzeri için:

    • 2 dolu yemek kaşığı tereyağı
    • İsteğe göre ceviz



    Yoğurma kabında; un, yumurta, tuz karışımına bir de yavaş yavaş su eklenerek kulak memesi kıvamında hamur yoğurulur.
    Ayrı bir kapta süzme yoğurt ile maydanoz ve 1 çay kaşığı tuz karıştırılır.
    Derin bir tencereye kaynaması için su konur. Suyun içine 1 tatlı kaşığı tuz ve bir miktar sıvı yağ konur.
    Hazırlanan hamur bezeler halinde ayrılır ve çok ince olmamak kaydıyla hamur açılır. Çünkü haşlanırken dağılabilir. Hamur kare kare kesilir ve içine yoğurt karışımından konarak muska şeklinde kapatılır. Kapatılan hamurlar örtü serilmiş tepsi içine düzgünce istiflenir. Bütün hamurlar açılıp muska şeklinde kapatıldıktan sonra ocakta kaynayan suya atılır ve arada karıştırılır. Yaklaşık 10 dakika haşlandıktan sonra (haşlanınca hepsi birden suyun üstüne çıkıyor) ocaktan alınıp suyu tamamen süzülür ve yayvan bir kaba aktarılır. İsteğe göre ceviz serpildikten sonra eritilmiş tereyağı ile buluşturulur ve sıcak sıcak afiyetle yenir. (Tuz miktarları isteğe göre değiştirilebilir.)














  2. #2
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Bu yemeğin patateslisi kıymalısı peynirlisi yapılır.

    Şekil olarak yukarıdaki gibi olabilir, yuvarlak olabilir ve vapur şeklinde olabilir.





    Öyle bir kadim yemektir ki dünya üzerinde yapılmayan ülke yok gibidir.

    Azeriler Ermeniler Gürcüler hemen hemen bütün Kafkas halkları ve Türk cumhuriyetlerinde yapılır.

    Bunun haricinde Çin Nepal Endonezya Malezya Tayland Tayvan ve çevre ülkelerde yapılır.

    Bu bölgelerdeki ismi Momo'dur.

    https://www.google.com.tr/search?q=m...IVx24UCh23nAvg

    https://en.wikipedia.org/wiki/Momo_(dumpling)

    Batı dünyasında kullanılan ismi ise Dumpling'dir.

    ABD İngiltere ve Kanada da AVM lerde dondurulmuş şekilde satılır.

    Çerkezler bu yemeğe Psihalive der.

    Psi = Su

    Halive = Börek

    Psihalive = Su böreği gibi bir mana çıkar.

    Selam ve dua ile...

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş