Etiketlenen üyelerin listesi

Pilavı çok severim Hemen her çeşidini denemişimdir. Burayada farklı pilav çeşitleri ekleyelim. İlk pilavımız Perde pilavı olsun.. Malzemeler: 2 su bardağı baldo veya Osmancık pirinç

Bu konu 13200 kez görüntülendi 55 yorum aldı ...
Pilav Çeşitleri.. 13200 Reviews

    Konuyu değerlendir: Pilav Çeşitleri..

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 13200 kez incelendi.

Sayfa 1/4 1234 Son
Ağaç Şeklinde Aç2Beğeni

Konu: Pilav Çeşitleri..

  1. #1

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü

    Pilavı çok severim Hemen her çeşidini denemişimdir. Burayada farklı pilav çeşitleri ekleyelim.

    İlk pilavımız Perde pilavı olsun..



    Malzemeler:

    • 2 su bardağı baldo veya Osmancık pirinç
    • ıslatmak için yeterince sıcak su ve 1 tatlı kaşığı tuz
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek tereyağı
    • yarım – bir su bardağı arası tuzsuz badem
    • yarım haşlanmış didiklenmiş tavuk eti (bir göğüs bir but alıp haşlayarak ta yapabilirsiniz.)
    • yaklaşık 3 su bardağı tavuk suyu
    • 3-4 yemek kaşığı ılık suda beklemiş kuş üzümü
    • 1 tatlı kaşığı tarçın
    • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
    • 1 tatlı kaşığı tuz


    Yapılışı:

    1. Pirinci kaynar olmayan sıcak tuzlu suda ıslatıp en az yarım veya 1-2 saat bekletin.
    2. Bademleri üzerinin geçecek kadar suda 4-5 dakika haşlayın. Ilınınca kabuklarını soyun.
    3. Tekrar boş tavaya alıp hafif rengi dönene kadar kavurun.
    4. Geniş bir tavada yağları eritin. Pirinci yıkayıp iyice süzün ve tencereye ilave edip kavurmaya başlayın.
    5. 5-6 dakika kavurduktan sonra tuz ve baharatları, sonrada 3 su bardağı tavuk suyunu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
    6. Pirincin cinsine göre hala diri ise biraz daha ekleyip çektirdikten sonra altını kapatıp 10 dakika demlenmeye bırakın.
    7. Kevgirle hafif karıştırdıktan sonra kuş üzümü, badem ve tavuk etlerini ekleyip harmanlayın.
    8. Pilavınızı isterseniz bu şekilde servis edebilir veya perde pilavı yapmak için kullanabilirsiniz…


  2. #2

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Beyaz pilav..Klasik soframızın olmazsa olmazı aç karnına bile tane tane mis gibi pilav yenir.En çok da çocukluğumuzdaki gibi yoğurtla severim.




    Malzemeler :
    2 bardak pirinç
    3bardak su tuz 2 kaşık tereyağ az sıvı yağ tuz..bir iki damla limon..(beyaz oluyor pirinç limonla)



    Yapılışı.
    Pirinci berrak suyu gelene kadar güzelce yıkayıp 1 tatlı kaşığı tuz atılmış ılık suda yarım saat kadar bekletin.Bekleme süresi asla 1 saati geçmemeli iyi bir pilav için.Bekleyen pirinci süzüp tekrar sudan geçirip yine süzelim.Kalın tabanlı bir tencereye tereyağı ve sıvı yağı ekleyelim.Her pilava mutlaka yarım çay bardağı sıvıyağ ekleyin.Pilavınız daha parlak olacaktır.Pirinci de ekleyip kavuralım.Pirincin kavrulduğunu anlamak için kaşıkla pirinç alıp tencerenin iç kenarına atalım.

    3 su bardağı sıcak suyunu ve tuzunu ilave edip kısık ateşte pişirin.Kağıt havlu koyup Kapakla encere arasına 10-15dk demlendirip servis yapın.

  3. #3

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Hamsilü PiLAV DA
    Malzemeler:

    • 500-600 gr hamsi (kılçıklarından ayıklanmış)
    • 1 su bardağı pirinç
    • 1 kuru soğan
    • Çam fıstığı
    • Kuş üzümü
    • Karabiber
    • Tuz
    • Sıvıyağ
    • Maydanoz (İstenirse, ben kullanmadım)



    Yapılışı:

    Hamsileri kılçıklarından ayırıp tuzlayalım. Soğanı yemeklik doğrayıp fıstıklar ile birlikte kavuralım.
    Yıkadığımız pirinci ekleyip kavurmaya devam edelim en son yıkanmış pirinci ve kuş üzümünü ekleyip 2 bardak su ekleyip pişirelim. Karabiber ve tuzunu ekleyelim. Pilav dinlendikten sonra istersek maydanoz ekleyip karıştıralım.
    Tek kişilik fırın kaplarını güzelce yağlayalım. Hamsilerin sırtı alta gelecek şekilde resimdeki gibi dizelim. İçine pilavı koyup hamsilerin sarkan kısımlarını üste katlayalım. Açıkta kalan yerlere de hamsi kapatalım.
    Üzerinde birer parça tereyağı koyup 170 derece fırında 45 dk kadar pişirelim.
    Üst kısımları kabarmaya başladıysa olmuş demektir.
    Yanında yeşillikle güzel gider…

  4. #4

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü


    Malzemeler;

    • 2 su bardağı pirinç
    • 4 su bardağı su (sıcak olacak )
    • 1 adet tavuk
    • yarım çay bardağı sıvı yağ
    • 2 yemek kaşığı tereyağ
    • 4 çay kaşığı tuz (tepeleme olmasın)
    • 1 tutam kırmızı pul biber
    • 1 tutam karabiber

    Yapılışı;

    • Tavuğu parçalayıp yıkayıp suyunu süzelim.
    • Mümkünse düdüklü tencerede kırmızı pul biber koyup haşlayalım.
    • Haşlandıktan sonra suyun içerisinden süzüp alalım.
    • Etleri kemikten ayıralım.
    • Pirincimizi iyice yıkayıp ( mümkünse geniş bir kap içerisinde nişastası gidene kadar ) ılık suda yarım saat bekletiyoruz.
    • Sonrasında suyu süzülecek.
    • Tencereye önce sıvı yağı koyuyoruz ve pirinçleri koyup biraz daha karıştırıp tereyağını içine bırakıyoruz.
    • Pirinçler mat beyaz rengini aldıktan sonra tavuk parçalarını ve suyumuzu koyuyoruz.
    • Suyun 1 bardağı tavuk suyu olabilir.
    • Lezzeti daha da artmış olur.
    • Tuz döküyoruz.
    • Kısık ateşten biraz fazla ayarlıyoruz.
    • Göz göz olana kadar pişiriyoruz.
    • Piştikten sonra üzerine kağıt havlu veya temiz bir bez koyarak 15 dakika bekletiyoruz.
    • Geç başlanacak ise yemeğe kalın sofra bezi ile sıkıca tencerenin üzerinden sarabilirsiniz.
    • Uzun süre sızak kalır.
    • Serviste güzel görünmesi için kalıp içerisine koyup ters çevirebilirsiniz.
    • Üzerine karabiber serpiştirerek servise sunuyoruz.
    • Tavuklu pirinç pilavı hazır, afiyet olsun.

  5. #5

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.338
    Adı geçen
    49 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    pilav adamı fil eder ...
    Şekil 1-a ...

  6. #6

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Fil gibi yemezsen kararınca yersen ince eder.

  7. #7

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Ve Tavuklu Pilav...yemede yanında yat..






    • 2 su bardağı pirinç
    • 3 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su (her ikisini karıştırarak kullanabilirsiniz)
    • Tuz
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1 su bardağı haşlanmış nohut



    Pirinci yıkayarak yaklaşık 15-20 dk kadar tuzlu ve ılık suda beklettikten sonra suyunu süzün. Tencereye sıvı yağı ve tereyağını ekleyin, tereyağı eridikten sonra yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin. Biraz kavurduktan sonra kaynamış su veya tavuk suyunu, ardından da tuzunu ekleyin. Haşlanmış nohutları da ilave ederek tencerenin kapağını kapatın. Pilavın üzeri göz göz oluncaya kadar orta, sonra da kısık ateşte pişirin. Pilav suyunu çekip pirinçler yumuşadıktan sonra ocaktan alabilirsiniz. Üzerini havlu kağıt ile kapattıktan sonra 10 dk dinlendirin.

  8. #8

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.338
    Adı geçen
    49 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    pilavın kararı olmaz ...
    Karar pilavdan sonra olur ...
    Domatesli pilavıda tavsiye ederim, şehriye pilavını şiddetle, bademli pilavdan şaşma derim...

  9. #9

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    5.117
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Domatesli pilavın kokusu mu geldi ne?
    Pilav seven pek yok sanırım daha çok makarnacı oldu insanlar.

  10. #10
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Bu adamlar perde pilavını kek kalıbında yapmışlar.

    Böyle bir şey olur mu yaw...


  11. #11
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı nefahtü Nickli Üyeden Alıntı

    Ben bu lezzeti geç keşfettim...

    Vakti zamanında bunu yese idim evleneceğim kişide aradığım kriterler:

    1- Din iman
    2- Allah korkusu
    3- Hamsili pilav

    şeklinde olurdu.

    Ahhh MÇD ahhh...

    Selam ve dua ile...

  12. #12
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı Kaçak Nickli Üyeden Alıntı
    pilav adamı fil eder ...
    Şekil 1-a ...
    Bir kaşık pilav aşağı yukarı 1 dilim ekmeğe bedel.

    Yakabilen için sorun yokta yakamayan için direk löp löp yağ olur.

    Selam ve dua ile...

  13. #13
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Alıntı Kaçak Nickli Üyeden Alıntı
    pilavın kararı olmaz ...
    Pilava başladı mı tencerenin dibini görmen lazım.

    Allah'ım pilav kadar güzel bir şey var mı.

    Bembeyaz, ne kadar yesem bıkmam.

    Birde kilo yapmasa.

    Selam ve dua ile...

  14. #14

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-12-2012
    Mesajlar
    7.338
    Adı geçen
    49 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Kaçak
    Pilav psikopatları ...
    Voltranı oluşturalımmmmmm

  15. #15
    ummuhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    01-09-2007
    Yer
    Arz
    Mesajlar
    12.940
    Adı geçen
    10 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ummuhan
    MERCİMEKLİ BULGUR PİLAVI Yanında da Yufka ekmeği



    Malzemeler


    • 1 su bardağı bulgur
    • 1/2 su bardağı yeşil mercimek
    • 2 bardak su
    • 2 orta boy soğan sızma zeytinyağı
    • deniz tuzu
    • taze çekilmiş karabiber



    • Tarif



    • Mercimekler yıkanır ve taneleri diri kalacak şekilde haşlanır.
    • Suyu süzülür.
    • Mercimekler bulgurla birlikte deniz tuzu ve 2 bardak su ilavesiyle suyu çekilinceye kadar pişirilir.
    • Soğanlar küçük küçük doğranır ve bir tavada zeytinyağıyla kavrulur.
    • Pişmiş bulgur pilavının üstüne dökülür, karıştırılır ve taze çekilmiş karabiber serpilerek dinlenmeye bırakılır.


  16. #16
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.124
    Adı geçen
    35 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Sayın @ummuhan

    Mercimekli pilavın yanına yufka lazım.

    Selam ve dua ile...

Sayfa 1/4 1234 Son

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Hilye ve Çeşitleri
    By Edibe Ziyâi in forum KÜLTÜR ve SANAT
    Cevaplar: 4
    Son Mesaj: 06-03-2012, 17:19
  2. Namaz Çeşitleri
    By efruz in forum İSLAMİ HAYAT
    Cevaplar: 6
    Son Mesaj: 22-01-2010, 14:34
  3. Şiir Çeşitleri
    By ..::BLACK::.. in forum ŞİİR DEFTERİ
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 25-04-2008, 21:37
  4. Tevessül çeşitleri - Ii
    By Alper... in forum RÛHUL FURKAN
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 30-12-2007, 03:55
  5. Tesbih Çeşitleri
    By Edibe Ziyâi in forum FOTO / KARİKATÜR
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 31-08-2007, 22:24

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş