Etiketlenen üyelerin listesi

125 gram margarin 1 çay bardağı sıvı yağ 1 çay bardağı su 3 yemek kaşığı toz şeker 1 paket kabartma tozu 1 paket vanilya 3-3. 5 su bardağı un Elmalı harç için:

Bu konu 1257 kez görüntülendi 3 yorum aldı ...
Elmalı Dilim Kurabiye 1257 Reviews

    Konuyu değerlendir: Elmalı Dilim Kurabiye

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1257 kez incelendi.

  1. #1
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.868
    Adı geçen
    85 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda

    • 125 gram margarin
    • 1 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı su
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 3-3. 5 su bardağı un

    Elmalı harç için:

    • 3 adet büyük boy kırmızı elma
    • 3 yemek kaşığı toz şeker
    • 3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

    Üstü için:

    • Bol pudra şekeri
    • 1 çay kaşığı dolusu tarçın



    İlk olarak elmalı harcımızı hazırlayalım ki hamuru yoğurana kadar elmaların kabuklarını soyup rendenin kalın tarafı ile rendeliyoruz tavaya koyup üstüne de şekeri ilave edip suyunu çekene kadar pişiriyoruz altını kapatmaya yakin ceviz ve tarçını ekleyip karıştırıyoruz ocağımızın altını söndürelim. Oda sıcaklığında yumuşamış margarin ve şekeri birbirine iyice yedirene kadar yoğuralım. Ardından suyu ve yağı ekleyip karıştırılarak en son vanilya ve kabartma tozunu koyup unu azar azar ekleyerek yumuşak bir hamur elde edelim un miktarını genede kontrollü ilave edelim bir anda boşaltmayalım hepsini. Un az gelirse ekleyebilirsiniz. Ardından 2 ye bölelim hamurumuzu 5 dakika dinlendirdikten sonra temiz bir zemine un serpip merdane yardımı ipe açalım ne fazla ince nede fazla kalın olsun 2 cm kalınlığında olsun. Dikdörtgen açmaya özen gösterelim. Eğer hamur açma işleminde acemi iseniz hamurun üzerine strec film serip merdaneyle öyle açabilirsiniz. Açtığımız hamurun uç kısmına soğumuş olan elmalı harçtan yerleştirip rulo şeklinde saralım ardından 2 parmak genişliğinde bıçak yardımı ile keselim yağlanmış tepsiye dizelim. Diğer hamurumuza da aynı işlemi uyguladıktan sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz benim pişirme suresi 32 dakika sürdü sizinki farklılık gösterebilir. İyice pembeleşene kadar pişsin kurabiyeler kuruyana kadar. Ardından fırından alıp ılıyınca üstüne bol pudra şekeri serpiyoruz. Kurabiyelerimiz hazır afiyet şeker olsun.



    http://www.nefisyemektarifleri.com/e...ilim-kurabiye/

    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  2. #2
    dostluk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    19-06-2007
    Yer
    istanbul
    Yaş
    44
    Mesajlar
    5.663
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @dostluk
    Hamuru çok kalın elmalarında az..

  3. #3
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.868
    Adı geçen
    85 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda
    Yetiş ya Eba
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  4. #4
    Darul_Beka - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektar Emektar Üye emektar
    Üyelik tarihi
    17-11-2013
    Mesajlar
    1.748
    Adı geçen
    7 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Darul_Beka
    bu saatte zararlı

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Elmalı Kek
    By cicek demeti in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 24-06-2012, 22:16
  2. Elmalı Gül Kurabiye
    By HiLaaL in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 30-11-2010, 19:12
  3. Elmalı Lokum
    By ziruh in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 16-04-2010, 20:47
  4. elmalı üçgen kurabiye
    By m-angel in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 08-01-2010, 15:13
  5. Elmalı Kurabiye :)
    By feyza:) in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 11-11-2009, 23:17

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş