Etiketlenen üyelerin listesi

Malzeme Bir kilo uzun patlıcan iç harcı için Bir adet büyük boy kuru soğan Bir demet maydanoz Bir kaç diş sarımsak

Bu konu 1343 kez görüntülendi 4 yorum aldı ...
İslim Kebabı 1343 Reviews

    Konuyu değerlendir: İslim Kebabı

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 1343 kez incelendi.

  1. #1
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.506
    Adı geçen
    134 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra

    Malzeme

    Bir kilo uzun patlıcan


    iç harcı için

    Bir adet büyük boy kuru soğan
    Bir demet maydanoz
    Bir kaç diş sarımsak
    Bir çay kaşığı karabiber
    250 gr kıyma
    iki dilim çekilmiş kuru ekmek

    Yapılışı

    Patlıcanları alacalı soyduktan sonra uzun uzun boyuna kesiyoruz..
    Tost makinesinde közlüyoruz ...Közleme işlemi bittikten sonra kıyma hariç tüm harcı ister robota çekerek isterseniz elinizde doğrayarak karıştırıyorsunuz kıymayıda ekliyorsunuz.Daha sonra bir közlenmiş patlıcanın arasına harcınızı yerleştirip rulo halinde sarıyorsunuz kürdana batırıyorsunuz.Yan bir şekilde tepsiye güzelce diziyorsunuz.Daha sonra tepsiye salçalı sos dökerek fırına sürüyorsunuz.175 derecede yarım saat kadar pişirin ..

    Afiyet olsun...

    (Bendeniz böyle yapıyorum hafif oluyor )

    doğruyoruz. Kuzu etini de kuşbaşı doğruyoruz. Tencereye sıvıyağ koyuyoruz. Soğan ve sarımsağı soteliyoruz. Kuşbaşını ilave ediyoruz ve sotelemeye başlıyoruz. Domates salçasını ekliyoruz. Kavurduktan sonra sıcak su veriyoruz.

    Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. İsteğe göre defne yaprağı koyuyoruz. Kapağını kapatarak pişmeye bırakıyoruz. Patlıcanları alacalı soyuyoruz. Kafa kısımlarını kesiyoruz ve uzunlamasına ince dilimliyoruz. Izgara tavaya az sıvıyağ koyuyoruz. Patlıcan dilimlerini çevirerek yarı kıvamda pişiriyoruz. Tezgaha üstüste iki taneyi artı şeklinde koyuyoruz. Ortalarına etli harçtan, suyunu süzerek koyuyoruz. Uçlarını katlayarak yukarda birleştiriyoruz. Yarım kesilmiş çeri ve biber parçasını kürdana geçiriyoruz, patlıcanların ortasına batırıyoruz. Cam fırın kabına diziyoruz. Tencerede kalan sosu üzerine gezdirerek döküyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz.






    İSLİM KEBABI


    500 gr. kuzu eti
    5 patlıcan
    1 çorba k. domates salçası
    1 soğan
    2 diş sarımsak
    sıvıyağ
    tuz
    karabiber

    ÜZERİ İÇİN:
    çeri domates
    2 yeşil biber


    Oktay usta böyle yapıyormuş...Ramazanı bitirdik ama davetler için güzel bir yemek...




  2. #2
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.888
    Adı geçen
    96 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda
    Büşra bi gün sana gelirsem bunlardan istiyorum ona göre ;)
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  3. #3
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.506
    Adı geçen
    134 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Alıntı Verda Naz Nickli Üyeden Alıntı
    Büşra bi gün sana gelirsem bunlardan istiyorum ona göre ;)
    Sen yeter ki gel bundan kolay ne var

  4. #4
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.888
    Adı geçen
    96 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda
    Hatırlatırım bu sözünü =)
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  5. #5
    Büşra - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    13-06-2011
    Yer
    Ankara
    Mesajlar
    21.506
    Adı geçen
    134 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Büşra
    Ve yemek olarak islim kebabı =)
    tost makinesinde közlemek yağda kavurmaktan daha az kokulu
    yağ ağır geliyor üstelik ...

    denemeyenler varsa deneyin inş..

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Tas Kebabı
    By efruz in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 3
    Son Mesaj: 01-03-2014, 09:04
  2. Yanardağ Kebabı
    By cicek demeti in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 12-03-2011, 19:28
  3. Hamsi kebabı
    By İsmail in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 09-03-2011, 09:20
  4. Acem Kebabı
    By cicek demeti in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 18-02-2011, 02:50
  5. Bahçıvan Kebabı
    By Ah Min'el AŞK in forum Yemek Tarifleri
    Cevaplar: 12
    Son Mesaj: 17-11-2009, 01:13

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş