Etiketlenen üyelerin listesi

Ben biliyorum :) bazen taş gibi katı oluyor bazende hafiften sulu, bunun gerçek ölçüsü ve mayalama şekli nasıl olmalı arkadaşlar? Yoğurt nasıl mayalanmalı? Düzeltmedir.. Başlık kısmında içinizde olacaktı içinize olmuş kusura bakmayın

Bu konu 5254 kez görüntülendi 31 yorum aldı ...
Yogurt Mayalamayı Bileniniz Var Mı? 5254 Reviews

    Konuyu değerlendir: Yogurt Mayalamayı Bileniniz Var Mı?

    5 üzerinden | Toplam: 0 kişi oyladı ve 5254 kez incelendi.

Sayfa 1/2 12 Son
  1. #1
    cubbeli_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Üyelik tarihi
    17-06-2013
    Yer
    izmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    49
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @cubbeli_35

    Ben biliyorum bazen taş gibi katı oluyor bazende hafiften sulu, bunun gerçek ölçüsü ve mayalama şekli nasıl olmalı arkadaşlar? Yoğurt nasıl mayalanmalı?
    Düzeltmedir.. Başlık kısmında içinizde olacaktı içinize olmuş kusura bakmayın

  2. #2
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.091
    Adı geçen
    22 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    İçimize nasıl yoğurt mayalıycaz ?

  3. #3
    cubbeli_35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üye
    Üyelik tarihi
    17-06-2013
    Yer
    izmir
    Yaş
    41
    Mesajlar
    49
    Adı geçen
    0 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @cubbeli_35
    içimizde... el sürçi kelam ettiyse af ola, gerisini okuyan anlaya...

  4. #4
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.091
    Adı geçen
    22 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Birde konu yanlış yere açılmış.

    Yemek tarifleri bölümünde olmalı idi.

    @Dut_agaci

  5. #5
    düşünür - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    21-09-2007
    Mesajlar
    5.237
    Adı geçen
    13 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @düşünür
    Başlık düzeltilmiştir. Geçenlerde memleketteydim bimden aldıkları yoğurtla orijinal çimlerden otlamış ineğin sütünü mayaladılar tam dediğin gibi cıvık bir şey çıktı ortaya. Mayalama da kullanılacak yoğurdun türü önemli. Doğal süte katkılı yoğurt mayalarsan cıvık oluyor. Doku uyuşmazlığı.

  6. #6
    Verda - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Co Admin
    Üyelik tarihi
    09-04-2010
    Mesajlar
    10.403
    Adı geçen
    28 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Verda
    Ben de bi gün merak ettim yapayım dedim ayran gibi olmuştu
    وَلَمْ أَكُن بِدُعَائِكَ رَبِّ شَقِيًّا
    19/4

  7. #7
    Dua Nur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    29-04-2007
    Mesajlar
    37.495
    Adı geçen
    3 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Dua Nur
    1. KURAL: Atatürk Orman Çiftliği yoğurdunu maya olarak kullanın. Katkısız doğal yöntemlerle yapılan bir yoğurt.

    2. KURAL: Sütü 45 dakika kaynatın.

    3.KURAL : kilo başına 2 kaşık yoğurt kullanın maya olarak.

    4.KURAL : Yoğur olduğunda hemen kullanmayın bir gün bekletin.

    5. KURAL: Yoğurdun üzerinde temiz bir tülben bulunsun. Suyu topladıkça tülbenti sıkın tekrar serin yoğurdun üzerine. Böylece yoğurt katı oluyor ve bir diğer mayalama işleminde katı yoğurdu maya olarak kullandığınızda yoğurdunuz katı oluyor. Sulu mayanın yoğurdu sulu oluyor.

    Güzel yoğurt mayalarım övünmek gibi olmasın.

  8. #8
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.091
    Adı geçen
    22 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Cumartesi İstanbul'da kırsal bir yere gidip manda sütü aldım.

    Bir yoğurt oldu bir yoğurt oldu sormayın.

    Üzerinde neredeyse bir parmak kaymak.

    Yoğurdun tadı lezzeti muhteşem.

    Yoğurt seviyorsanız birde manda sütünden deneyin.

    Selam ve dua ile...

  9. #9

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    4.895
    Adı geçen
    18 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü
    Alıntı Dua Nur Nickli Üyeden Alıntı
    1. KURAL: Atatürk Orman Çiftliği yoğurdunu maya olarak kullanın. Katkısız doğal yöntemlerle yapılan bir yoğurt.

    2. KURAL: Sütü 45 dakika kaynatın.

    3.KURAL : kilo başına 2 kaşık yoğurt kullanın maya olarak.

    4.KURAL : Yoğur olduğunda hemen kullanmayın bir gün bekletin.

    5. KURAL: Yoğurdun üzerinde temiz bir tülben bulunsun. Suyu topladıkça tülbenti sıkın tekrar serin yoğurdun üzerine. Böylece yoğurt katı oluyor ve bir diğer mayalama işleminde katı yoğurdu maya olarak kullandığınızda yoğurdunuz katı oluyor. Sulu mayanın yoğurdu sulu oluyor.

    Güzel yoğurt mayalarım övünmek gibi olmasın.
    6. Kural abdestli olun...


    dayanamadım yazdım

  10. #10

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    22-06-2013
    Yer
    istanbul
    Mesajlar
    4.895
    Adı geçen
    18 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @nefahtü

  11. #11
    kilicarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    14-03-2013
    Yaş
    39
    Mesajlar
    4.078
    Adı geçen
    1 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @kilicarslan
    kaç gündür daha öğrenemediniz mi şu işi

  12. #12
    DostunDostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör
    Üyelik tarihi
    30-09-2013
    Mesajlar
    5.720
    Adı geçen
    15 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @DostunDostu
    Market sütü ve market yoğurdu kullanmayın. Çünkü bunların içinde bakteriler pastörize edilerek yok edilmiştir. Mayalama işi için bakteri kültürü şarttır. Köy yoğurdu ve köy sütü kullanın. En azından evde mayalanmış bir yoğurt tedarik edip onu maya olarak kullanın..
    Bir toplum nefslerinde olanı değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Rad, 11
    «Sen değişmeden hiçbir şey değişmeyecek»

  13. #13
    DostunDostu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Moderatör
    Üyelik tarihi
    30-09-2013
    Mesajlar
    5.720
    Adı geçen
    15 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @DostunDostu
    Alıntı nefahtü Nickli Üyeden Alıntı
    6. Kural abdestli olun...


    dayanamadım yazdım
    Gerçekten böyle bir durum var. Bilhassa gusül abdesti.. Abdestsiz elinizi turşuya dokunduğunu zaman turşu küfleniyor. Ne hikmetse!

    Araştırma imkanım olsa bilimsel olarak bu konuyu araştırırdım. Ya deri tabakasında ilginç bir bakteri kültürü oluşuyordur veya elektromanyetik bir alanla kombine olmuş tuhaf bir tabaka oluşuyor olabilir.. Saf su kaplarına bi abdstlinin elini daldırmak, bir de abdestsizin elini daldırmak gerek. Sonra bu su örneklerini mikroskop altında analiz etmek lazım..
    Bir toplum nefslerinde olanı değiştirmedikçe Allah onların durumunu değiştirmez. Rad, 11
    «Sen değişmeden hiçbir şey değişmeyecek»

  14. #14

    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    16-01-2012
    Mesajlar
    6.752
    Adı geçen
    1 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @ömerusta
    anlaşıldı elin gavuru bizim müslümandan daha abdestli olsa gerekki hollanda dünya pazarında biz yerimizde sayıyoruz hemde bizim bir ilimiz kadar bir ülke olmasına ramen
    yok yok gusül bile alsanız yok üsül önemli kurallar önemli işin hakkını vermek önemli

  15. #15
    Ebu Computer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    11-06-2013
    Mesajlar
    22.091
    Adı geçen
    22 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @Ebu Computer
    Sayın @ömerusta

    Yoğurt diyoruz yoğurt.

    Yoğurdu abdestli mayalamak sizi niye rahatsız etti.

    Hollanda'nın gelişmişliği ayrı bir mesele.

    Ama Türkiye'de ki gibi yoğurt bulmak zor:

    Yemediyseniz bide Manyas yoğurdu yiyin.

    Konu kaydı gidiyor ama Kanlıca yoğurdu Kanlıca yoğurdu dediler, bir gün atladım gittim bir şeye benzemiyor.

    Ne tat var ne lezzet.

    Kanlıca yoğurdu, belki eskidendi...

    Selam ve dua ile...

  16. #16
    çelebiler - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    emektaremektar Kıdemli Üye emektaremektar
    Üyelik tarihi
    04-01-2013
    Mesajlar
    6.936
    Adı geçen
    4 Mesaj
    Etiketlenme
    0 Konu
    @çelebiler
    Alıntı Ebu Computer Nickli Üyeden Alıntı
    Sayın @ömerusta

    Yoğurt diyoruz yoğurt.

    Yoğurdu abdestli mayalamak sizi niye rahatsız etti.

    Hollanda'nın gelişmişliği ayrı bir mesele.

    Ama Türkiye'de ki gibi yoğurt bulmak zor:

    Yemediyseniz bide Manyas yoğurdu yiyin.

    Konu kaydı gidiyor ama Kanlıca yoğurdu Kanlıca yoğurdu dediler, bir gün atladım gittim bir şeye benzemiyor.

    Ne tat var ne lezzet.

    Kanlıca yoğurdu, belki eskidendi...

    Selam ve dua ile...
    Kanlıca yoğurdunun manzarası güzel.

    LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Sayfa 1/2 12 Son

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Benzer Konular

  1. Cevaplar: 60
    Son Mesaj: 01-08-2011, 09:22
  2. Tükçeyi arıyorum bileniniz varmı?
    By Emin... in forum ŞİİR DEFTERİ
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 14-04-2007, 18:53

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •  

Giriş

Facebook platformu Giriş